Sluizers met puur-natuur in Douanehuisje – Aug. 2022

Geplaatst op

Van 6 augustus tot en met 28 augustus 2022, elke zaterdag en zondag van 14:00 – 17:00 uur in het Douanehuisje van Maassluis, Govert van Wijnkade 52

In de maand augustus zijn er maar liefs twee Sluizers die hun werken laten zien in het Douane huisje: Ik zal daar opnieuw mijn recente schilderijen exposeren en als gast exposant is daar ook Willy Minderhoud (keramiste) met haar verrassende keramiek.

Wij kennen elkaar van eerdere exposities, het meest recent was afgelopen december in het POP-UP atelier in de Koningshoek.

Het gebeurt niet zo vaak dat Sluizers in het Douane huisje exposeren. Normaal gesproken zitten die op de bankjes naast het Douanehuisje en bespreken daar de laatste nieuwtjes.

Ik schilder al jaren met olieverf. Mijn stijl is klassiek en realistisch maar zeker niet antiek te noemen. Het kleurenpalet van mijn werk is eenvoudig. Met enkele basiskleuren wordt alles gecombineerd waardoor er een rustige sfeer ontstaat die plezierig is om naar te kijken. De inspiratie komt overal vandaan; de vele mooie werken die te zien zijn in de verschillende musea zijn een inspirerende bron, maar ook Maassluis met de unieke binnenstad, het water, de natuur eromheen, alsmede eenvoudige voorwerpen zoals potten, pannen, flessen en fruit zijn geliefde onderwerpen.

Willy Minderhoud is aangesloten bij de SMK (Stichting Maassluise Kunstenaars). Door deel te nemen aan exposities wordt zij uitgedaagd om meer vanuit haar gevoel te werken. Zij gebruikt verschillende technieken die ze steeds probeert te verbeteren. Haar werk is dun, soms zelfs fragiel wat ontstaan is door zuinigheid. Vaak zijn het sier- of gebruiksvoorwerpen.

Zie ook haar website: wmkeramiek.jouwweb.nl

Wij verwelkomen u graag in het Douanehuisje om al uw vragen te beantwoorden en te vertellen over ons werk. Mocht u tijdens deze dagen en tijden niet in de gelegenheid zijn om langs te komen neem dan contact op via 06-49996474 voor een passende oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *